DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

przez Marta w dniu 22 października 2013

collage halloween DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekoracje cukiernicze na Halloween

Jeśli masz odrobinę wolnego czasu i chcesz z dziećmi wyczarować STRASZNE dekoracje w klimacie HALLOWEEN – upiecz babeczki i ozdób je  pajęczyną i niebezpiecznym pająkiem z masy cukrowej.  A może mumia z wielkimi jadalnymi oczami będzie bardziej okropna?:)

Zdjęcia i wykonanie ? Marti, autorka bloga http://mysweetdecorations.blogspot.com.

Do przygotowania dekoracji potrzebna będzie:

biała masa cukrowa

czarna masa cukrowa

czarny błyszczący lukier w tubie

cukrowe oczy

czarny barwnik spożywczy w żelu

pajak1 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekorowanie muffinek na Halloween

 Masę cukrową rozwałkowuj na grubość ok. 3 mm, a następnie wytnij kółko, które nałóż na upieczoną i wystudzoną babeczkę.

pajeczyna3 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekorowanie muffinek lukrem

pajeczyna4 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Muffinki na Halloween

pajwczyna6 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekoracje cukiernicze Pajęczyna

Przygotuj pająka z masy cukrowej.

PicMonkey Collage pajak DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Teraz czas na MUMIĘ.

Babeczkę posmaruj kremem zabarwionym czarnym barwnikiem spożywczym.

mumia4 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekorowanie babeczek Halloween

Rozwałkuj białą masę cukrową. Radełkiem wytnij paseczki.

mumia1 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekoracje cukiernicze Mumia

 

mumia3 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekorowanie muffinek na Halloween

Zaczynając od dołu nakładaj masę cukrową pasek po pasku.

mumia5 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Muffinka na Halloween z masy cukrowej

Na 3/4 wysokości przyklej cukrowe oczy, a wyżej doklej kolejne paski z masy cukrowej.

mumia7 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Dekorowanie babeczek masą cukrową Halloween

mumia2 copy 1024x680 DEKORACJE CUKIERNICZE HALLOWEEN

Babeczka mumia z masy cukrowej

Poprzedni wpis:

Kolejny wpis: